Mon20052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti 18. Tradicionalno novogodišnje druženje

18. Tradicionalno novogodišnje druženje

  • PDF

ept2011Na Fakultetu inženjerskih nauka, 16. decembra 2011 godine, održano je 18. Tradicionalno novogodišnje druženje naših sadašnjih studenata osnovnih, master i doktorskih studija, inženjera, diplomiranih inženjera, magistara i doktora nauka koji su studirali na Smeru za energetiku i procesnu tehniku (EPT), sa nastavnicima, saradnicima i poslovnim prijateljima Katedre.

Do kraja školske 2010/2011 godine na EPT je diplomiralo 189 studenata. U školskoj 2011/2012 godini aktivno je 109 studenata.

Tokom Tradicionalnog novogodišnja druženja:

- promovisan je, nakon pristupne besede, prof. dr Neven Duić, sa Sveučilišta u Zagrebu, za gostujućeg profesora našeg Fakulteta;

- prikazana je monografija i udžbenici koje su nastavnici Katedre objavili u toku ove godine:

  • „Energo-eko menadžment u industriji nameštaja, autora Dušana Gordića,
  • „Termodinamika", autora Milorada Bojića,
  • „Obnovljivi izvori energije, autora Milana Despotovića i
  • „Proračunska dinamika fluida – Numeričke simulacije u turbomašinama, autora Nebojše Jovičića i Milana Despotovića;

- realizovan je Forum Katedre - „Zelena energija 2011", u okviru koga su studenti EPT prikazati nekoliko, od mnogih uspelih, akademskih projekata koje su njihovi istraživačko-razvojni timovi uradili u prethodnom periodu.

Posle radnog dela, učesnici Tradicionalnog novogodišnjeg druženja su, tokom bogatog koktela, razmenjivali informacije i ideje.

Jednodušan je zaključak svih poslovnih prijatelja Katedre i visokih zvaničnika koji su učestvovali na Tradicionalnom druženju, da nastavni i naučno-istraživački rezultati nastavnika, saradnika i studenata imaju visok kvalitet, i da je metodologija obrazovanja koju neguje EPT, i koju stalno unapređuje, po svojim karakteristikama saglasna sa onim metodologijama koje se primenjuju u pripremi stručnjaka na najprestižnijim evropskim i američkim univerzitetima.

DSC_0728 DSC_0721  DSC_0698  DSC_0684

Poslednje ažurirano sreda, 21 decembar 2011 10:59