Mon20052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Svetosavska završna radionica iz upravljanja energo i eko projektima

Svetosavska završna radionica iz upravljanja energo i eko projektima

  • PDF

brezaU petak 27. januara 2012. godine, sa početkom u 11,00h u Svečanoj sali objekta B Fakulteta inženjerskih nauka održaće se Svetosavska završna radionica iz upravljanja energo i eko projektima, koja će biti realizovana u dva dela.

A) U prvom delu će istraživačko-razvojni studentski timovi Smera za energetiku i procesnu tehniku Fakulteta inženjerskih nauka predstaviti i javno braniti sledeće svoje akademske projekte:

1. Formiranje preduzeća za projektovanje i montažu sistema za otprašivanje u industriji nameštaja i drvnoj industriji
Istraživačko-razvojni studentski tim: Žarko Gavrilović, Mladen Josijević, Stefan Mitrović, Nemanja Proković
2. Razvoj i projektovanje farme vetrogeneratora za lokaciju „Boljevac“  (geografska širina  43°49'11.12", geografska dužina  21°58'51.20", nadmorska visina 408 m)
Istraživačko-razvojni studentski tim: Milan Bojović, Milan Milojević, Sava Sretenović, Marko Stjepić, Bojan Radić
3. Sanacija i reprojektovanje starog fabričkog dimnjaka na lokaciji „Zastava“ – Kragujevac radi proizvodnje električne struje korišćenjem obnovljivih izvora energije
Istraživačko-razvojni studentski tim: Jelena Pantić, Saša Lukić, Vasilije Samčović, Vladimir Vukomanović, Đorđe Dimitrijević, Marko Terzić Projekti su urađeni u okviru redovne nastave na master studijama, a korišćena je metodologiju koja predstavlja standard za obezbeđivanje finansiranja razvojnih projekata u Evropskoj uniji.

B) U drugom delu će predstavnici Pokreta zelenih „Breza”, predstaviti rezultate projekta „Ekoedukacija 2011“, koji je, pod rukovodstvom  Violete Antonijević, dipl. biologa-ekologa, realizovao ovaj Pokret u gradovima: Kragujevac, Niš i Vranje i u optinama: Pirot, Bela Palanka, Dimitrovgrad, Babušnica, Knjaževac, Prokuplje i Rekovac.
U nastavku je planirano da se učesnicima projekta (učenici osnovnih i srednjih škola) - pobednicima kviza, dodele plakete. Bilo bi nam drago da uzmete učešće i propratite ovu jedinstvenu radionicu.

 pdf Poziv za Svetosavsku radionicu

Poslednje ažurirano četvrtak, 26 januar 2012 11:45