Mon20052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Završni Workshop - Budi inženjer 21. veka

Završni Workshop - Budi inženjer 21. veka

  • PDF

energetikaU petak 24. februara 2012. godine, sa početkom u 11,00 h, na Fakultetu inženjerskih nauka, Objekat B, I sprat, Svečana sala, biće organizovan završni Workshop pod nazivom

OSMISLI, PRORAČUNAJ, PROJEKTUJ, NAPRAVI, PROVERI – BUDI INŽENJER 21. VEKA

na kome će biti prezentirano, radi ocenjivanja, deset akademskih projekata i demonstrirano funkcionisanje nastalih proizvoda koje su uradili studentski timovi petog semestra osnovnih studija na Smeru za energetiku i procesnu tehniku iz predmeta Hidraulične i pneumatske mašine.

Zadatak projektnih timova je bio da samostalno osmisle, proračunaju, projektuju i naprave po jednu jednostavnu hidrodinamičku pumpu i da provere njeno funkcionisanje. Jedino ograničenje koje je projektnim zadatkom dato timovima bilo je da moraju unificirati usisne i potisne priključke pumpe za baštenska creva unutrašnjeg prečnika 13 mm i da prečnik vratila pumpi bude 10 mm. Uz prikaz nekoliko prvih izvedbi pumpi koje su uradili studentski timovi, napominjemo da je ovo prvi put u Srbiji, da studenti u toku redovne univerzitetske nastave svoje akademske projekte finalizuju u proizvode koji mogu biti korišćeni kao demo-uređaji u nastavnom procesu i u druge svrhe.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 20 februar 2012 14:23