Thu25042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

Interdisciplinarna škola NAMABIO

  • PDF

Opširnije...U okviru COST-akcije NAMABIO MP1005 održaće se interdisciplinarna škola koja će se baviti istraživanjem biomaterijala, matičnih ćelija i regenerativne medicine kostiju i zuba. Program je namenjen studentima, studentima doktorskih studija i istraživačima i predstavlja jedinstvenu priliku koja omogućava upoznavanje sa najnovijim otkrićima u ovoj oblasti. Interdisciplinarna škola će se održati na Frederik Univerzitetu u Nikoziji (Kipar) u periodu od 14. do 17. oktobra 2014. godine.

Detaljne informacije:  Opširnije... 2014_NAMABIO_school.pdf

Konkurs Fonda za mlade talente

  • PDF

Opširnije...Na ovoj stranici možete pronaći informacije o tek raspisanom konkursu Fonda za mlade talente Republike Srbije, namenjenom studentima koji će studije 2. i 3. stepena pohađati u inostranstvu, na univerzitetima zemalja članica Evropske Unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i koji za studije mogu aplicirati  nakon završene najmanje jedne godine studija na akreditovanoj visokoškolskoj instituciji u našoj zemlji.

Rok za prijavu je 17. oktobar 2014. godine.

U prilogu su: tekst konkursa, lista univeziteta na kojima je moguće pohađati studije i prijavni formular za stipendiju.

 Dositeja_2014.doc

 Lista_vodecih_svetskih_univerziteta_-_konkurs_inostranstvo_2014-15.pdf 

 Obavezan_obrazac_za_prijavu_na_konkurs_EU-EFTA_2014-15.doc 

 Tekst_konkursa_za_inostranstvo_sk._2014-15.pdf

HOLCIM Talent Pool - prezentacija

  • PDF

Opširnije...Kompanija Holcim poziva studente Fakulteta inženjerskih nauka da prisustvuju prezentaciji Talent Pool projekta, koja će biti održana u četvrtak, 3. jula 2014. u malom amfiteatru (objekat A) sa početkom u 11 časova.

Holcim Talent Pool se organizuje sedmi put u nizu i prerasta u tradiciju kompanije Holcim u prepoznavanju i privlačenju najboljih studenata i diplomaca, otkrivanju i razvijanju budućih lidera.

Više informacija možete naći na zvaničnoj internet strani Holcim Talent Pool-a: Website

ili na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Linkedin.

Opširnije...

Opširnije...

NOVO! Produženi konkursi za studentsku praksu

  • PDF

Opširnije...

Konkurs za studentsku letnju stručnu praksu u ustanovama čiji je osnivač Grad Kragujevac i Konkurs za studentsku letnju stručnu praksu na Institutu za javno zdravlje Kragujevac, biće produženi do 27. juna 2014. godine do 16 časova.  Na konkurse se  mogu prijaviti studenti završnih godina osnovnih i master studija.

Podsećamo da je Konkurs za studentsku letnju stručnu praksu u Kliničkom centru Kragujevac trenutno otvoren i rok za prijavu je 27. jun 2014. godine. Na ovaj konkurs mogu da se prijave studenti završnih godina osnovnih i master studija. 
Više o konkursima možete pogledati na:

Studentska letnja stručna praksa u ustanovama čiji je osnivač Grad Kragujevac: http://www.razvojkarijere.kg.ac.rs/article/konkursi/studentska-letnja-strucna-praksa-univerziteta-u-kragujevcu-i-grada-kragujevcau-ustanovama-ciji-je-osnivac-grad-kragujevac.html

Studentska letnja stručna praksa na Institutu za javno zdravlje Kragujevac: http://www.razvojkarijere.kg.ac.rs/article/konkursi/studentska-letnja-strucna-praksa-univerziteta-u-kragujevcu-i-instituta-za-javno-zdravlje-kragujevac.html

Studentska letnja stručna praksa u Kliničkom centru Kragujevac: http://www.razvojkarijere.kg.ac.rs/article/konkursi/studentska-letnja-strucna-praksa-univerziteta-u-kragujevcu-i-klinickog-centra-kragujevac.html


Beplatna JAVA radionica

  • PDF

Opširnije...Preduzece Emisia Consulting doo Kragujevac ovog leta u svojim prostorijama organizuje besplatnu JAVA radionicu.

Radionica počinje sa radom 14.7.2014. godine i traje 6 nedelja. Održavaće se dva puta nedeljno sa početkom u 18h u prostorijama Emisia Consulting d.o.o. u ul. Janka Veselinovića br.22 u Kragujevcu.

Svi zainteresovani mogu svoje prijave i CV poslati na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom u subject-u "Emisia radionica" do 7. jula 2014. godine.

 Opširnije... JAVA_radionica_2014.pdf

Aktuelne stipendije i konkursi

  • PDF

Opširnije...Stipendije Mumert fondacije

Fondacija Rohus i Beatris Mumert, u saradnji sa Robert Boš fondacijom, nudi stipendije studentima iz Centralne i Jugoistočne Evrope namenjene za pohađanje master studija u oblasti ekonomije, poslovne administracije, inženjerstva, prirodnih nauka ili menadžmenta u turizmu. Trajanje programa: 2, 5 godine.

 Opširnije... MUMERT_STIPENDIJE.pdf

 Opširnije... Mummert-Stiftung_cfa_English.pdf    

Politecnico di Milano - stipendije za drugi semestar akademske 2014/15. godine

Politecnico di Milano će u periodu od 3. juna do 5. avgusta 2014. primati prijave studenata za upis na drugi semestar akademske 2014/15. godine. Za studente koji se prijavljuju za upis na drugi semestar biće dostupne PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije. Rok za prijavu: 05. avgust 2014.

 Opširnije... Politecnico_di_Milano.pdf 

Specijani program stipendija za pohađanje doktorskih studija na Kochi univerzitetu tehnologije u Japanu

Program je dostupan studentima doktorskih studija koji žele da rade na projaktima na departmanu za inženjerstvo Kochi univerziteta tehnologije u Japanu. Trajanje programa je tri godine.

 Opširnije... SSP_COCHI_Japan.pdf 

Green Talents 2014: Internacionalni forum za visoke potencijale u održivom razvoju

Nemačko ministarstvo obrazovanja i istraživanja organizuje Green Talents takmičenje sa ciljem promovisanja internacionalne razmene ideja koje se tiču rešenja u pogledu održivog razvoja.

 Opširnije... Green_Talents_2014.pdf 

Stipendije za doktorske studije na Sapienca univerzitetu u Italiji u akademskoj 2014/15. godini

Dostupno je 19 stipendija namenjenih internacionalnim studentima za redovne doktorske studije na Sapienca univerzitetu  u Rimu.

 Opširnije... Sapienca_PhD.pdf

Banting stipendije za postdoktorske boravke u Kanadi 2014/15. godine

Vlada Kanade raspisala je konkurs za  Banting stipendije namenjene stranim i kanadskim državljanima za pohađanje postdoktorskog programa u Kanadi tokom 2014/15. akademske godine.

 Opširnije... Banting_Canada.pdf

Konkursi Zadužbine Andrejević za objavljivanje priređenih doktorskih disertacija, magistarskih teza, specijalističkih i master radova

 Opširnije... Zaduzbina_Andrejevic.pdf

Stipendije za istraživačke boravke u Švedskoj

Švedska nacionalna agencija za inovacije u saradnji sa Evropskom Unijom, kroz projekte Marije Kiri, dodeljuje 100 stipendija za istraživačke boravke u Švedskoj.

 Opširnije... Svedska_istrazivanje.pdf

Stipendije za doktorske studije na Univerzitetu Padova u Italiji 2014/15. akademske godine

Za akademsku 2014/15. godinu Universita degli Studi di Padova nudi 15 istraživačkih stipendija stranim studentima koji nameravaju da pohađaju doktorske studije na ovom Univerzitetu.

 Opširnije... PhD_Padova.pdf



CEEPUS stipendije za akademsku 2014/15. godinu

  • PDF
Opširnije...Srednjoevropski program za razmenu studenata i profesora (CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies), omogućava mobilnost studentima i nastavnom osoblju u okviru akademskih mreža u kojima učestvuje njihova matična institucija.

Trenutno je otvoren konkurs za stipendije u okviru mobilnosti CEEPUS mreža za razmenu za zimski semestar školske 2014/15. godine.

Rok za prijavu: 15. jun 2014. godine.

Detalji konkursa:  Opširnije... 2014_CEEPUS.pdf

Besplatan kurs italijanskog jezika

  • PDF

Opširnije...Ukoliko želite da naučite italijanski jezik i time unapredite svoju karijeru, a posedujete obrazovanje iz sledećih oblasti: tehničke nauke, drvo-prerada, mašinstvo i prerada metala, upravljanje CNC mašinama, zavarivanje, upravljanje alatnim mašinama i sl. italijanska organizacija Obiettivo Lavoro Agenzia per il Lavoro - SPA  vas poziva da se prijavite već danas za OBUKU ITALIJANSKOG JEZIKA u Kragujevcu.

Obuka je besplatna! Ostalo je još 5 slobodnih mesta!

Kao polaznik/ica ovog programa naučićete italijanski jezik na nivou A2 (evropska klasifikacija) i steći odgovarajući evropski priznat sertifikat Univerziteta za strance u Peruđi. Takođe, učešćem u programu stičete mogućnost prijavljivanja za posao u Italiji.

Rok za prijavu je 14.05.2014. godine.

Ukoliko ste zainteresovani, sve što je potrebno jeste da pošaljete svoj CV na srpskom jeziku na adresu  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Napomene o programu: Kurs se sastoji iz tri celine: 100 časova italijanskog jezika i obaveznih dodatnih modula, u trajanju od 44 časa iz oblasti: bezbednosti i zdravlja na radu, radno-pravne i migracione regulative Italije, kao i izrade CV-ja po evropskim standardima. Obuka traje do sredine juna, kada će se održati završni ispit.

Program se realizuje u okviru projekta ‘’Nauči italijanski da radiš u Italiji – Srbija’’, koji sprovodi Obiettivo Lavoro Agenzia per il lavoro – SPA, a finansira se sredstvima iz evropskog fonda za integraciju građana ‘’trećih’’ zemalja 2007/2013 – godišnji program 2012.

 Opširnije... Oglas_za_kurs_italianskog.pdf

NOVO Aktuelne stipendije i konkursi

  • PDF

Opširnije...EURIAS program stipendija za internacionalne istraživače 2015/16. godine - rok za prijavu 5. jun 2014:

Opširnije... EURIAS_2015.pdf

Evropska nagrada mladih 2014 - rok za prijavu 30. jun 2014:

 Opširnije... Evropska_nagrada_mladih_2014.pdf

 Opširnije... EYA-SERBIAN.pdf      

Carlsberg Srbija - program za buduce lidere - rok za prijavu 31. maj 2014:

 Opširnije... Carlsberg_Srbija.pdf

Praksa u Elektroprivredi Srbije - 18. maj 2014. (kao i prijavni formular i spisak pozicija i profila):

 Opširnije... Konukrs_za_praksu_u_Elekroprivredi_Srbije.pdf

 Opširnije... Pozicije_za_praksu_i_trazeni_profili.pdf

 Opširnije... Prijavni_formular_EPS_praksa.doc

Stipendije i konkursi

  • PDF

Opširnije...Stipendije za master studije na Univerzitetu Lion u akademskoj 2014/15. godini

Detaljne informacije:  Opširnije... Master_Lion.pdf

Stipendije za master i doktorske studije na Nanjang univerzitetu u Kini

Detaljne informacije:  Opširnije... Nanjang_Kina.pdf

Stipendije gradske Vlade Šangaja za master i doktorske studije 

Detaljne informacije:  Opširnije... Sangaj_stipendije.pdf

Stipendije vlade Japana za dodiplomce i studente istraživače, postdiplomce

Detaljne informacije:  Opširnije... MEXT_Japan.pdf

Stipendije za doktorske studije na Nacionalnom univerzitetu u Singapuru

Detaljne informacije:  Opširnije... Singapur_stipendije.pdf