Thu28032024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

„FIN RACING TEAM“ – Novi koraci, nova budućnost

  • PDF
Opširnije...Na Četvrtom međunarodnom sajmu proizvođača autodelova jugoistočne Evrope-SEE Auto Compo Net 2013, "FIN RACING TEAM" uzeo je učešće i predstavio svoj dosadašnji rad. Na sajmu je bila izložena maketa rama formule u prirodnoj veličini, koju su napravili članovi tima, kao i do sada urađeni 3D modeli. Sajam je protekao veoma uspešno, i napravljen je veliki korak ka uspehu kome teži ovaj tim. Ostvareni su kontakti sa velikim brojem firmi, koje su spremne da izadju u susret ovim mladim entuzijastima, koji svojim trudom i znanjem žele da naprave nešto novo i vredno pažnje. Cilj je da se projekat poveže sa što više privrednika iz regiona, kao i sa ustanovama koje bi u zajedničkoj saradnji videli obostranu korist. Učešćem u ovom takmičenju studenti žele da predstave Fakultet inženjerskih nauka, grad Kragujevac i Srbiju u najboljem svetlu.

OTVORIMO NOVE “STAZE”! budite deo tima.

Kontakt informacije:

Project leader, Miroslav Milojević

mikiscout@gmail.com

PR and marketing team leader, Milan Novaković

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

„FIN RACING TEAM“ na sajmu autokomponentistike u Kragujevcu

  • PDF

Opširnije...U Kragujevcu 14. i 15. maja od 10-18h biće održan Četvrti međunarodni sajam proizvođača autodelova jugoistočne Evrope-SEE Auto Compo Net 2013, na kome će učestvovati više od 100 izlagača.

Nakon svog osnivanja, decembra 2012. godine, projekat „FIN RACING TEAM“ je dobio zvaničnu podršku Fakulteta inženjerskih nauka u martu 2013. godine. Projekat je nakon par meseci ostvario veliki napredak, zahvaljujući odličnoj organizaciji tima, stručne podrške profesora sa fakulteta i velike angažovanosti samih studenata sa svih smerova i godina. Zahvaljujući tome stupili smo u kontakt sa Regionalnom privrednom komorom, i u saradnji sa njima dobili smo mesto na ovom prestižnom sajmu. Na štandu „Regionalnog klastera IKT“ biće izložena maketa rama formule i prezentovan naš dosadašnji rad.

Realizacija ovog projekta predstavlja bitan korak u izgradnji reputacije i ključ za otvaranje novih projekata na našem Univerzitetu. Apelujemo na studente Univerziteta u Kragujevcu i profesore da dodju na sajam i posete nas u što većem broju i saznaju nešto više o samom projektu.

Kontakt informacije:

Project leader, Miroslav Milojević Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

PR and marketing team leader, Milan Novaković Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...

Studentska konferencija posvećena izlaganju studentskih radova za "Mašinijadi 2013"

  • PDF
Opširnije...Dana 10.05.2013. u 13h u malom amfiteatru objekat A, održaće se studentska konferencija posvećena izlaganju studentskih radova od kojih će četiri najbolja rada biti prezentovana na “Mašinijadi 2013” u Ulcinju od 12-16.maja. 2013.

Komisija za ocenu radova:
- docent dr. Danijela Miloradović (prodekan za nastavu)
- prof.  dr Vanja Šuštrešič (prodekan za NIR)
- prof. dr Slobodan Savić
- docent dr Mirko Blagojević

Uputstvo za radove možete skinuti sa interenta ili se javite na broj telefona.

Informacije i prijave:
Milojević Miroslav
064/4509838
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
predsednik resora nauke studentkog parlamenta

 Uputstvo >>>

Programi Stipendiranja

  • PDF
Programi stipendiranja 2013 >>>

Konkurs za prijavu za kurs engleskog jezika (nivo B1) u CzRK-u

  • PDF

Dragi studenti Univerziteta u Kragujevcu, ako razmišlјate o mobilnosti i usavršavanju u inostranstvu i želite da usavršite svoje znanje engleskog jezika,  prijavite se za kurs u CzRK-u.

Opširnije...

Istraživačke stipendije na Univerzitetu tehnologije u Beču

  • PDF

Konkurs za studente doktorskih studija i istraživače u ranoj fazi na Univerzitetu tehnologije u Beču.

Opširnije...

Stipendije za letnje kurseve nemačkog jezika u Bavarskoj

  • PDF

Ovaj program stipendiranja pokriva troškove kursa, kao i smeštaj tokom trajanja kursa. Za letnje kurseve nemačkog jezika mogu se prijaviti studenti svih fakulteta.

Opširnije...

Laboratorija Slavnih

  • PDF

Zasnovana na veoma uspešnom britanskom modelu FameLab, "Laboratorija slavnih" je međunarodno takmičenje koje traga za talentovanim mladim lјudima u oblasti komunikacije nauke. Osnovna ideja ovog projekta jeste da nauku učini zabavnom i da ohrabri mlade lјude koji su "ludi za naukom" da svoje znanje i entuzijazam podele sa najširom publikom. Srbija je deo ovog takmičenja od samog početka - od 2007. godine.

Opširnije...

Coimbra scholarship program 2013

  • PDF

Program stipendija za usavršavanje mladih istraživača i nastavnog kadra fakulteta - Coimbra Group. U okviru ovog programa stipendiranja mladi istraživači, zaposleni na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu se mogu prijaviti za istraživačke boravke na jednom od 13 evropskih univerziteta koji su uklјučeni u ovaj program.

Opširnije...

Stipendije Francuske vlade

  • PDF

U želјi da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski
institut u Srbiji je obnovio  konkurs za dodelu stipendija za 2013-2014. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master 2 i doktorskih studija.