Fri26042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

Politecnico di Milano dodeljuje 100 stipendija za “Master of science” studije

  • PDF

Politecnico di Milano dodeljuje 100 stipendija za “Master of science” studije i 150 studenata oslobađa plaćanja školarine na “Master of science” programima!

Opširnije...

Prezentacija programa stipendiranja u Italiji

  • PDF

„Zemlja u fokusu - Italija“


Zanima vas kako je to studirati i usavršavati se u Italiji, interesuje vas italijanski jezik, kultura i razmišljate o master ili doktorskim studijama u Italiji - onda nam se pridružite na prezentaciji.

 Detaljnije >>

3 novčane nagrade za studente

  • PDF

Francusko-srpska privredna komora i ove godine dodeljuje 3 novčane nagrade za studente. Ovogodišnje (2013) studentske nagrade se dodeljuju  na temu  „Planeta Zemlja 2050. godine“

Studentska nagrada namenjena je svim srpskim i stranim studentima, koji će na dan 31.12.2013. imati manje od 30 godina starosti,  a koji su upisali školsku 2012/2013 pri nekoj od institucija visokog obrazovanja u Republici Srbiji.

 Pravilnik Nagrade 2013

 Studentska nagrada 2013

 Formular 2013

Raspored KMF Mašinac

  • PDF
Obaveštavamo Vas da je klub malog fudbala našeg fakulteta (KMF "Mašinac") novu sezonu počeo pobedom!
Naime, u prvom kolu "Futsal Kupa Srbije" naši, kako ih već svuda popularno zovu "mašinci", zabeležili su pobedu u Valjevu nad ekipom KMF "RB Valjevo" i tako se plasirali u drugo kolo kupa. Nakon nerešenog rezultata u regalarnom delu utakmice (2:2), "mašinci" su pobedu obezbedili u neizvesnoj penal završnici, rezultatom 5:4.
Već narednog vikenda "mašinci" kreću u novu sezonu. Na megdan ovog puta idu  klubu malog fudbala (KMF) "Krčagovo" iz Čačka. Na nedavnoj konferenciji klubova izvučeni su i ostali parovi a naša ekipa ima sledeći raspored:
I kolo (26-28.10) KMF Krčagovo (Čačak) - KMF MAŠINAC
II kolo (02-04.11) KMF Partenon (Smederevska Palanka) - KMF MAŠINAC
III kolo(09-11.11) KMF MAŠINAC - KMF Bajina Bašta
IV kolo (16-18.11) KMF Novi Pazar - KMF MAŠINAC
V kolo (23-25.11) KMF MAŠINAC - KMF Kolorado (Gornji Milanovac)
VI kolo (01-02.12) KMF Župski Rubin ( Prijepolje) - KMF MAŠINAC
VII kolo (07-09.12) KMF MAŠINAC - KMF Fontana ( Čačak)
VIII kolo (12-14.12) KMF Ekonomac II( Kragujevac) - KMF MAŠINAC
IX kolo (26-28.12) KMF MAŠINAC - KMF Užice
Naši momci utakmice kao domaćini igraju u sali II Kragujevačke gimnazije, pa Vas ovom prilikom pozivamo da u III. kolu dođete i Vašom podrškom pomognete "mašincima" u prvom domaćinstvu ove sezone.

KMF "Mašinac" novu sezonu počeo pobedom

  • PDF

u prvom kolu"Futsal Kupa Srbije" naši, kako ih već svuda popularno zovu "mašinci", zabeležili su pobedu u Valjevu nad ekipom KMF "RB Valjevo" i tako se plasirali u drugo kolo kupa. Nakon nerešenog rezultata u regalarnom delu utakmice (2:2), "mašinci" su pobedu obezbedili u neizvesnoj penal završnici, rezultatom 5:4.

Opširnije...

Ponuda za besplatan upis doktorskih studija na Univerzitetu u Bariju

  • PDF

Prilikom posete Politehnici u Bariju rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Slobodan Arsenijević, obavešten je da su na Univerzitetu u Bariju spremni da prime jednog kandidata Univerziteta u Kragujevcu, koji bi uz besplatnu školarinu mogao kod njih da upiše doktorske studije. Rok za prijavljivanje je 20.12.2011. godine. Skype bi se koristio za direktni intervju.

Zainteresovani studenti sve informacije mogu naći na sajtu http://www.poliba.it/

Pobeda KMF Mašinca na otvaranju sezone

  • PDF
Opširnije...Na otvaranju sezone KMF MAŠINAC je gostovao u Gornjem Milanovcu gde je odigrana kup utakmica protiv domaće ekipe KMF KOLORADO - Metalac. Naši momci su ostvarili ubedljivu pobedu od 5:1, još jednom pokazavši neosporan kvalitet i veliku želju za pobedama.

Opširnije...

Stipendije nemačke mreže za akademsku razmenu

  • PDF
Opširnije...Istraživačke stipendije u nauci i inženjerstvu, Research Internships in Science and Engineering - RICE, koju dodeljuje nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD) dostupne su istraživačkim grupama

Opširnije...

KMF "Mašinac"

  • PDF
Opširnije...Studentski klub malog fudbala KMF “Mašinac” osnovan je 2008. godine na inicijativu članova Studentske organizacije Mašinskog fakulteta sa ciljem unapređenja studentskog sporta na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu.

Opširnije...

Univerzitetke sportske lige: Dvostruka pobeda protiv Ekonomije

  • PDF
Opširnije...U nedelju 1. marta svečano je otvorena Univerzitetska odbojkaška liga u kojoj i naš fakultet ima svog predstavnika. Do sada je nasa ekipa odigrala dve utakmice, na otvaranju je izgubila od ekipe Medicinskog fakulteta

Opširnije...