Thu18042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back O fakultetu Press Clipping

Press Cliping

Zlatni indeks 2014

  • PDF

Opširnije...

TV Kanal 9

Emisija "Amfiteatar", 29.11.2014.

Amfiteatar>>>

KG novine: Susret pola veka posle diplomiranja

Četvrtak, 27. novebar 2014.

Kragujevačke novine>>>

RTS: Jubilej kragujevačkih mašinaca

Dnevnik RTS, sreda, 26.11.2014.

Pripremila Nevenka Đelić>>>

RTK: Zlatni indeks generaciji 1964/65

Hronika RTK, utorak, 25. novembar 2014.

Izveštava novinarka RTK Zorica Savić Ranković>>>

TV K9

Objektiv, 25.11.2014.

Izveštava novinarka K9 Danijela Subotić>>>

RTK: Gostovanje povodom održavanja "Zlatnog indeksa" na FIN-u

Mozaik, utorak, 25.11.2014.

Emisija "Mozaik" RTK>>>

RTK: Međunarodni naučni kongres

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac

9.10.2014.

Izveštava: Srđan Radivojević

Rubrika emitovana u Hronici>>>

Emisija "Stakleno zvono"

12.11.2014.

Autor: Zorica Savić-Ranković

"Ekološka rešenja u oblasti saobraćaja">>>

Prijem studenata 2014.

  • PDF

Opširnije...

TV K9

Rubrika u Objektivu>>>

TV Kragujevac

Rubrika u Hronici>>>

Gostovanje u Jutarnjem programu>>>

Prvi inženjeri Vojno-industrijskog inženjerstva

  • PDF

Opširnije...U četvrtak, 11. septembra, na Fakultetu inženjerskih nauka odbranjena su prva dva diplomska rada na studijskom programu Vojno-industrijsko inženjerstvo, koji na našem fakultetu postoji od 2010. godine. Diplomske radove iz predmeta Konstrukcija automatskog naoružanja odbranili su Verica Čukanović i Dušan Jovanović.

Evo kako su mediji izveštavali o ovom događaju:

Televizija Kragujevac>>>

Televizija Kanal 9>>>

TANJUG>>>

Šumadijapress>>>

E-Šumadija>>>

Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...

RTK: Vetrogenerator kao diplomski rad

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac
sreda, 16. jul 2014.

"Izrada malog laboratorijskog vetrogeneratora za potrebe seoskog domaćinstva, tema je koju su studenti Fakulteta inženjerskih nauka izabrali za diplomski rad. Danas su je i odbranili. Oni su prevazišli potrebe master rada i uspeli da naprave ozbiljnu priču - da svoj proizvod plasiraju i na tržište."

Izveštava novinarka RTK Zorica Ranković Savić >>>

Student FIN-a među 50 najboljih

  • PDF

Opširnije...Šumadijapress, 16.7.2014.

Janko na listi 50 najboljih za put u Evropu

Student Fakulteta inženjerskih nauka, Mitić Janko, jedini je sa kragujevačkog Univerziteta na listi 50 najboljih studenata koji putuju u Berlin.Među najboljih 50 studenata, izabranih na konkursu “Putujemo u Evropu” Evropskog pokreta u Srbiji, našao se i Janko Mitić, student  FIN-a. Na žalost, on je jedini sa kragujevačkog Univerziteta koji će za dve nedelje krenuti u Berlin.Pored Janka, jednog studenta Univerziteta iz Novog Pazara, jednog iz Kosovske Mitrovice i jednog sa Visoke škole za vaspitače iz Aleksinca, svi ostali na listi dolaze sa Univerziteta iz Beograda, Novog Sada i Niša.Odabrani studenti juče su, na sastanku u Beogradu, imali priliku da detaljnije porazgovaraju o putovanju i da se međusobno upoznaju. Oni će 28. jula krenuti za Berlin, gde im je obezbeđen trodnevni boravak i prilika za druženje sa kolegama iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.Potom će iz Berlina nastaviti putovanje po sopstvenom izboru, zbog čega im je na jučerašnjem sastanku objašnjeno kako funkcionišu inter-rejl karte za voz i omladinske EURO 26 kartice, koje će dobiti od sponzora.Studenti od donatora dobijaju i 200 evra džeparca, a Erste banka će im otvoriti račune koje će moći da koriste u celoj Evropi.Inače, na ovaj konkurs mogli su da konkurišu isključivo studenti završne godine fakulteta (osnovnih i master studija) i apsolventi, koji su na redovnim studijima i starosti do 26 godina. Kako je jedan od uslova bila i minimalna prosečna ocena 8,5 i dužina studiranja, sasvim je sigurno da je na Univerzitetu u Kragujevcu bilo još kandidata koji ispunjavaju uslove. Zašto se više njih nije prijavilo na jedan od najboljih i najinteresantnijih konkursa za mlade, ne znamo, ali bi o tome svakako trebalo da razmisle ne samo studenti, već i profesori fakulteta.U svakom slučaju, Jankov uspeh je veliki i zato zaslužuje sve čestitke. Sigurni smo da će putovanje umeti da iskoristi na najbolji mogući način.

RTK: Holcim na Fakultetu inženjerskih nauka

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac

četvrtak, 3. jul 2014.

Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu i kompanija “Holcim” organizovali su prezentaciju projekta pod nazivom “Holcim Talent Pool”. Program te kompanija bazira se na privlačenju, odabiru, a zatim i zapošljavanju najboljih studenata i diplomaca.

Izveštava novinarka RTK Zorica Ranković Savić>>>

TV K9, emisija Amfiteatar: Upis 2014

  • PDF

Opširnije...U okviru emisije Amfiteatar, koja se emituje na regionalnoj televiziji Kanal 9 i bavi se temama u vezi sa visokim obrazovanjem, emitovana je rubrika posvećena upisu na Fakultet inženjerskih nauka u junskom konkursnom roku. Sagovornik novinarke televizije Kanal 9, Danijele Subotić, bila je doc. dr Danijela Miloradović, prodekan za nastavu.

K9 Amfiteatar 28.06.2014.>>>>

RTK: Studenti inženjerskih nauka dali krv

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac

Četvrtak, 5. jun 2014.

Na Fakultetu inženjerskih nauka organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. To je poslednja u nizu prolećnih akcija, koje za studente kragujevačkog Univerziteta organizuje Gradska organizacija Crvenog krsta. Kao i uvek, zabeležen je dobar odziv studenata mašinstva, a ovom prilikom prikupljeno je 30 jedinica krvi.

Izveštava novinarka RTK Nataša Lazarević>>>>

RTK: Energetsko planiranje u opštinama

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac

Nedelja, 8. jun 2014.

Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu, u saradnji sa Univerzitetima iz Švedske, Holandije, Španije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Beograda organizovao je drugu radionicu čiji je cilj energetsko planiranje u opštinama.

Izveštava novinarka RTK Zorica Savić Ranković>>>>

Ovoj temi bila je posvećena i emisija Stakleno zvono>>>