Sat20042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back O fakultetu Press Clipping

Press Cliping

Novi studijski programi

  • PDF

Opširnije...Senat Univerziteta u Kragujevcu je na sednici održanoj 29. maja 2014. godine usvojio predlog Fakulteta inženjerskih nauka o uvođenju dva nova studijska programa, čime su stvoreni uslovi za ulazak u proces akreditacije.

Zahvaljujemo medijima koji su korisne informacije o novim studijskim programima i junskom upisnom roku učinili dostupnim javnosti, pre svega maturantima koji ovog proleća donose odluku o odabiru fakulteta.

http://sumadijapress.co.rs/novi-programi-na-fakultetu-inzenjerskih-nauka/

http://www.teklareka.rs/index.php/featured-item/kg-info

http://www.naslovi.net/2014-05-31/ikragujevac/dva-nova-studijska-programa-na-fin-u/10200411

http://www.ikragujevac.com/vesti/21602-dva-nova-studijska-programa-na-fin-u.html#

http://www.esumadija.com/kragujevac/dogadjaji/vest/3336/fin-uveo-nova-dva-studijska-programa.html

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/hronika/novi_studijski_programi.73.html?news_id=282556

RTK: Počeo Festival kvaliteta 2014

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac
četvrtak, 22 maj 2014.

Na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu, u organizaciji Centra za kvalitet, počeo je tradicionalni naučni skup Festival kvaliteta 2014. U okviru ove dvodnevne manifestacije, biće održane i četiri međunarodne konferencije posvećene kvalitetu, za koju je prijavljeno preko 200 naučnih radova.

Izveštava novinarka RTK Zorica Ranković Savić >>>

Ovoj temi bila posvećena i emsija Stakleno zvono>>>

FIN na Sajmu tehnike u Beogradu

  • PDF

Od 12. do 16. maja 2014. godine na Beogradskom sajmu je održan 58. Međunarodni sajam tehnike pod sloganom "Korak u budućnost". Naš fakultet je na Sajmu predstavio rezultate naučnoistraživačkog rada, projekte u čijoj realizaciji učestvuje, svoj potencijal u domenu prostornih, tehničkih, tehnonoloških i ljudskih resursa, mogućnosti pružanja širokog dijapazona usluga biznis sektoru, te planove za predstojeći upis studenata i razvoj novih studijskih programa.

U okviru emisije produkcije Korak 21, koja se emituje na TV B92, B92 INFO i još 22 televizije u Srbiji, možete pogledati i trominutnu reportažu o nastupu Fakulteta inženjerskih nauka (početak na 14 min.17 sek.) >>>

RTS: Studenti FIN-a prikupljaju pomoć za ugrožene

  • PDF

Opširnije...Studentska unija Fakulteta inženjerskih nauka pozivala je sve studente koji su u mogućnosti da, u subotu 17. maja, u prostorije Studentske unije donesu odeću, obuću, flaširanu vodu i konzerviranu hranu. Akcija je nastavljena i narednih dana, a pozivu studenata odazvali su se i profesori.

Pogledajte izveštaj emitovan na RTS-u>>>

RTS Generacija 2014: Studiranje u skladu sa Bolonjskom deklaracijom

  • PDF

Opširnije...Prilikom uvođenja bolonjskog sistema studiranja namera je bila da se naš sistem obrazovanja prilagodi standardima Evropske Unije. Po Bolonji studiramo gotovo čitavu deceniju,. Ipak pojedini akademci misle im je nova organizacija studija, uskratila neke mogućnosti koje su ranije imali.

Tom temom bavili su se studenti Fakulteta inženjerskih nauka u rubrici emitovanoj 5. maja u Jutarnjem programu RTS, a u okviru akcije javnog servisa "Generacija 2014".

Pogledajte rubriku u celini>>>

Projekat Adria HUB i u Kragujevcu

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac
Subota, 3. maj 2014.

Na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu prestavljen je međunarodni projekat čiji je cilj pretvaranje jadranskog područja u stabilno središte održivog razvoja. Projekat se realizuje do 2015. godine, a finansira se sredstvima Adriatic IPA programa prekogranične saradnje. Osnovni cilj projekta Adria HUB je stvaranje međunarodne mreže visokoškolskih ustanova i privrednih subjekata radi usklađivanja obrazovanja i istraživanja sa potrebama privrede.

Izveštava novinarka RTK Zorica Ranković Savić >>>

Veljko Dimović, dobitnik Pupinove nagrade

  • PDF

Kragujevačke novine

3. april 2014.

VELJKO DIMOVIĆ, DOBITNIK PUPINOVE NAGRADE

Što u izlogu, to i u radnji

Za prestižnu nagradu bio je prijavljen veliki broj radova, ali je u najužem krugu ostalo 33, od kojih je izabrano šest finalnih. Zbog izuzetno jake konkurencije i visokog kvaliteta pristiglih projekata, ove godine podeljene su tri treće nagrade i dve druge, od kojih je jedna pripala mladom inženjeru iz Kragujevca.

Pročitajte tekst u celini:  Kragujevacke_novine_3.4.2014.pdf

Pupinova nagrada Kragujevčaninu

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac
nedelja, 30 mart 2014. 

Mladi istrazivač iz Kragujevca Veljko Dimović dobitnik je druge Pupinove nagrade. Tu nagradu dodeljuje Matica srpska za studentske radove koji predstavljaju doprinos tehničkim disciplinama kojima se bavio proslavljeni naučnik. Veljko Dimović osvojio je drugu nagradu za svoj master rad. Reč je o ideji interaktvinog izloga, koji mogu da se uoče u gotovo svim evropskim metropolama i koji će se, neminovno, pojaviti i u Srbiji.

Izveštava novinarka RTK Slađana Obradović.

Pogledajte rubriku u celini >>>

Studijski program Urbano inženjerstvo

  • PDF

Opširnije...

Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu akreditovao je u maju 2013. godine studijski program Urbano inženjerstvo, sa namerom da školuje inženjere održivog razvoja, odnosno urbane inženjere koji treba da unaprede sposobnosti inženjerske profesije, kao i konstruisanja i projektovanja odgovarajućih uređaja, objekata i procesa uz poštovanje principa održivosti urbanih, komunalnih sredina.

Tekstove o novom studijskom programu objavili su Energetski portal Srbije i portal Stakleno zvono, koji producira i istoimenu emisiju na TV Kragujevac. 

Linkovi za tekstove u celini: Stakleno zvono, Energetski portal Srbije