Sat20042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

Konkurs za praksu u Delta Holdingu

  • PDF

Opširnije...Kompanija Delta Holding je raspisala konkurs za 6. generaciju Mladih Lidera. Konkurs traje do 4.juna i otvoren je za sve apsolvente, studente master studija i diplomce. U pitanju je konkurs za posao, gde finalisti postaju deo programa i tokom godinu dana rade u tri različita sektora ili kompanije u okviru Delta Holdinga. Na taj način, oni stiču radno iskustvo i saznaju šta je ono što ih najviše interesuje. Na kraju ili u toku programa kada se njihova interesovanja poklope sa potrebama firme, oni ostaju da rade na određenoj poziciji.

Dodatne infomacije konkursu možete naći na sajtu www.mladilideri.rs, a tekst konkursa možete pogledati ovde>>>

Prijavljivanje za posetu Sajmu automobila

  • PDF

Opširnije...Studentski parlament Fakulteta inženjerskih nauka organizuje posetu 53. salonu automobila u Beogradu. Odlazak na Salon automobila biće organizovan u subotu, 25. marta 2017. Za prijavu je potreban broj indeksa, ime i prezime i broj telefona. Prijave možete poslati na broj telefona: 062/803-18-35

Naši diplomci na svetskom sajmu naoruzanja u Abu Dabiju

  • PDF

Opširnije...Diplomci Fakulteta inženjerskih nauka su kao predstavnici srpske firme Yugoimport SDPR posetili ovogodišnji sajam naoružanja IDEX 2017 koji je održan u Abu Dabiju. Naši najbolji studenti još jednom su dokazali da su spremni da odgovore na izazove savremene industrije.

Opširnije...

Kurs italijanskog jezika

  • PDF

Univerzitet logo1Objavljen je Konkurs za prijavu studenata na kurs italijanskog jezika, nivo A1, u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu.
Na konkurs mogu da se prijave studenti završnih godina osnovnih, strukovnih, integrisanih, master akademskih studija, kao i studenti prve godine doktorskih studija Univerziteta u Kragujevcu. Rok za prijavu kandidata je 30. decembar do 12:00 sati. Tokom praznika biće obrađene sve prijave I formirana rang lista prijavljenih kandiodata  koji će zatim biti obavešteni o detaljima.  Početak održavanja kursa je oko 16. januara 2017. godine.
Konkurs je objavljen na sajtu Univerziteta u Kragujevcu na sledećoj adresi: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1275, kao i na sajtu Univerzitetskog Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata: http://www.razvojkarijere.kg.ac.rs/article/konkursi/konkurs-za-prijavu-na-besplatan-kurs-italijanskog-jezika-u-organizaciji-czrk-a.html.

Konkurs za izradu projekta za revitalizaciju i energetsku sanaciju objekta odmarališta ’’Dunav’’ na Zlatiboru

  • PDF

Opširnije...Objavljen je konkurs za izradu projekta za revitalizaciju i energetsku sanaciju objekta odmarališta ’’Dunav’’ na Zlatiboru, koje raspisuju Dunav osiguranje i Srpski Centar za Energetsku Efikasnost.

Konkurs je namenjen isključivo studentima 3. godine OAS i MAS Arhitektonskog fakulteta i studentima završnih godina mašinskih, inženjerskih i tehničkih fakulteta.

Konkurs je javni i predviđene su nagrade za najbolje radove.

Detaljan tekst i sadržaj konkursa možete videti u prilogu>>>

Studentska praksa u Univerzitetskoj biblioteci

  • PDF

Opširnije...Obaveštavamo diplomce i studente master akademskih studija o konkursu za studentsku praksu koja će se realizovati u Univerzitetskoj biblioteci u Kragujevcu tokom 2017. godine.

Trajanje prakse je mesec dana. Rok za prijavu je 15. januar 2017. godine.

Tekst konkursa>>>

Stipendije francuske vlade

  • PDF

Opširnije...Stipendije koje dodeljuju Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji svake godine iskoristi pedeset studenata za studije u nekoj visokoškolskoj ustanovi u Parizu, Bordou, Tuluzu, Strazburu, Lionu, Lilu, Nici, Monpeljeu i mnogim drugim gradovima u Francuskoj.

Konkurs za stipendije 2017-2018. otvoren je do 17. marta. 2017.

Podnošenje kandidatura:
Francuski institut u Srbiji, Zmaj Jovina 11, Beograd
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Studenti mogu da konkurišu za razne programe stipendija:

    master 2-sve oblasti
    master 2-stipendija za bivše maturante Matematičke gimnazije u Beogradu
    doktorat u komentorstvu
    post master program Kopernik
    stipendija za Nacionalnu visoku školu za lepu umetnost (ENSBA).

Uslovi i kriterijumi nalaze se na sajtovima:
www.institutfrancais.rs
www.srbija.campusfrance.org

DAAD besplatni kursevi nemačkog jezika

  • PDF

Opširnije...I ove godine u Kragujevcu se održavaju besplatni kursevi nemačkog jezika u organizaciji DAAD-a.

Zaniteresovani studenti bez predznanja mogu se prijaviti do 18.10.2016. putem email-a: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

U email-u je potrebno navesti: ime, prezime, naziv fakulteta  i broj indeksa.

Besplatne licence za softvere Catia i Abaqus

  • PDF

Opširnije...Studentska unija Srbije postigla je dogovor sa kompanijom CAD/CAM DATA o ustupanju studentima Fakulteta inženjerskih nauka licenci za korišćenje softvera Catia i Abaqus. Do kraja oktobra studenti mogu preuzeti besplatne licence za Catia i Abaqus popunjavanjem online prijave na sajtu Studentske unije (link) >>>

Kompanija CAD/CAM DATA, kao autorizovani partner kompanije Dassault Systems, takođe nudi studentima pohađanje CATIA osnovnog kursa. Cena kursa je 180 evra. Detaljne informacije>>>

Sajam stipendija - 13. oktobra 2016.

  • PDF

Opširnije...8. SAJAM STIPENDIJA: IZABERI STIPENDIJU PO SVOJOJ MERI

Univerzitetski Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata sa zadovoljstvom poziva sve studente i diplomce Univerziteta u Kragujevcu da 13. oktobra 2016. godine posete Sajam stipendija i informišu se o mogućnostima za akademsku mobilnost i usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

VIII Sajam stipendija pod sloganom „Izaberi stipendiju po svojoj meri“, u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, održaće se u četvrtak, 13. oktobra 2016. godine u holu Pravnog fakulteta u periodu 11 – 15 časova.

Sajam je prava prilika da se svi zainteresovani studenti i diplomci Univerziteta u Kragujevcu informišu o aktuelnim konkursima za stipendije za studije i/ili dodatno usavršavanje u zemlji i inostranstvu, mogućnostima za studentsku razmenu, volontiranje ili obavljanje stručne prakse u inostranstvu, uslovima za učestvovanje u ovim programima i mnogim drugim pojedinostima značajnim za njihovo dalje obrazovanje ili razvoj karijere.

Učesnici ovogodišnjeg Sajma stipendija su:

1.    Ministarstvo omladine i sporta – Fond za mlade talente Republike Srbije
2.    Francuski institut u Srbiji (Institute Francais) i Nacionalna agencija za promociju francuskog visokog obrazovanja u inostranstvu (Campus France)
3.    Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD)
4.    Fondacija Tempus - Erazmus + kancelarija u Srbiji
5.    Fondacija „Dr Zoran Đinđić“
6.    Britanski savet
7.    Međunarodni akademski centar
8.    Predstavnik univerziteta Politecnico di Milano
9.    Međunarodna studentska organizacija AIESEC, Lokalna kancelarija Kragujevac
10.    Međunarodna studentska organizacija AEGEE, Lokalna kancelarija Kragujevac
11.    Međunarodna studentska organizacija IFMSA, Lokalni komitet Kragujevac
12.    ProCredit Banka
13.    Internet portal Stipendije.rs
14.    S4WB pretraživač stipendija za studente iz zemalja Zapadnog Balkana
15.    Mladi istraživači Srbije
16.    Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u   Kragujevcu - organizator i domaćin Sajma

Posetite Sajam stipendija i uverite se i sami da prosečna ocena nije uvek najbitniji faktor i da postoji stipendija po meri svakog studenta!

SAJAM STIPENDIJA - ČETVRTAK 13. OKTOBAR 2016. GODINE
HOL PRAVNOG FAKULTETA   11- 15 časova