Fri19042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

Upoznaj AIESEC

  • PDF
Opširnije...Studentska organizacija AIESEC organizuje u četvrtak, 08.10.2015.godine, događaj "Upoznaj AIESEC" povodom prijema novih članova u organizaciju. Ovaj događaj biti održn u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, sa početkom od 20h.

Konkurs za stupendiranu mobilnost Univerziteta Jaši

  • PDF

Opširnije...Konkurs za stipendiranu mobilnost na Univerzitetu Jaši u Rumuniji

Mobilnost se realizuje u okviru Erazmus+  programa i namenjena je studentima i zaposlenima na fakultetima u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.
Stipendije su dostupne za sledeće oblasti: obrazovanje; jezici; poslovna administracija; pravo; biološke nauke i njima srodne discipline; zaštita životne sredine; fizičke nauke; matematika i statistika; informacione i komunikacione tehnologije; inženjerstvo; turizam i kulturno nasleđe.

Rok za prijavu: 20. oktobar 2015. godine

Tekst konkursa>>>

Uputstvo za prijavu>>>

Aktuelni programi za doktorande, postdoktorande i istraživače

  • PDF

Opširnije...1. Stipendije Vlade Švajcarske, namenjene studentima doktorskih i postdoktorskih studija, kao i istraživačima.
Rok za prijavu: 23. novembar 2015. godine. Detaljne informacije>>>

2. Program Pavle Savic namenjen istraživačima (doktorandima i postdoktorandima) za sprovođenje istraživanja u saradnji sa kolegama iz Francuske.
Rok za prijavu: 12. oktobar 2015. godine. Detaljne informacije>>>

3. Stipendije Vlade Francuske za kraće istraživačke boravke u Francuskoj. Oblast istraživanja: tehničke i prirodne nauke vezane za zaštitu životne sredine, ekologiju, održivi razvoj, energetiku. Rok za prijavu: 30. septembar 2015. godine. Detaljne informacije>>>

Stipendije DAAD

  • PDF

Opširnije...Otvoren je konkurs za stipendije Nemacke službe za akademku razmenu (DAAD) za školsku 2016/17. godinu.

U pitanju su stipendije za master i doktorske studije u Nemačkoj, za pohađanje kurseva nemačkog jezika u Nemačkoj, kao i za naučne boravke namenjene istraživačima i predavacima zaposlenim na viskoškolskim institucijama u Srbiji.

Rok za prijavu za ovaj program je 15. novembar 2015. godine.

U prilogu su detaljne informacije i linkovi:  DAAD_2016_17.doc

Global Entrepreneurs programa internacionalnih praksi

  • PDF

Opširnije...U petak, 11. septembra u 18h u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, u organizaciji AIESEC-a, biće održana prezentacija Global Entrepreneurs programa internacionalnih praksi pod nazivom "Mogu Bolje".

U saopštenju su detalji o ovom događaju i link za prijavu:  AIESEC_saopstenje.doc

Noć istraživača 2015

  • PDF

Opširnije...Univerzitet u Kragujevcu i ove godine će organizovati Noć istraživača, događaj koji se bavi promocijom i popularizacijom nauke u okviru Marija Kiri programa i održava se širom Evrope poslednjeg petka u septembru. Ove godine, 25. septembra, Kragujevac će se pridružiti plejadi evropskih gradova i pokušati da nauku i istraživanje predstavi u najlepšem svetlu i približi ih pre svega mlađoj populaciji.

Prijave za učestvovanje potrebno je popuniti najkasnije do 6. septembra 2015. godine.

U prilogu je poziv za učestvovanje gde je naveden i link za prijavu (http://bit.do/NocistrazivacaKg):

 Poziv_za_ucesce.pdf

Za sva pitanja možete se obratiti Mileni Momčilović i Milici Kaplarević: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , tel: 034/330-492.

Konkurs za studentsku letnju praksu u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

  • PDF

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije otvara mogućnost studentske prakse za pet praktikanata na period od dva meseca u grupi za razvoj informacionog sistema, u periodu od 15. jula 2015. do 15. septembra 2015. godine.

Program studentske prakse se obavlja kroz rad uz učenje o poslovima:

  • izradi veb aplikacija za potrebe skupljanja i prikazivanja podataka o obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji
  • korisničkoj podršci u procesu skupljanja podataka od obrazovnih i naučnih institicija u Republici Srbiji
  • obradi podataka iz različitih izvora za potrebe Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Praktikant će sve zadatke obavljati uz mentorstvo zaposlenih u grupi za razvoj informacionog sistema Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Radna praksa se obavlja u zgradi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Nemanjina 22-26, Beograd.

Za praksu se mogu prijaviti studenti osnovnih ili master studija i studenti strukovnih studija (potvrdu obrazovne institucije obezbeđuju samo za studenti koji su izabrani za praksu, tj. nije je potrebno priložiti uz prijave)

Potrebna predznanja i iskustva:

  • odlično znanje i iskustvo u programiranju veb aplikacija i poznavanje PHP-a i MySQL-a i poznavanje bar jednog objektno orijentisanog ili funkcionalnog programskog jezika ili
  • odlično znanje i iskustvo u oblasti veb dizajna: HTML, CSS, JavaScript
Rok za prijavu: 10. jul 2015. godine

Način prijave: CV (u EuroPass formatu) i motivaciono pismo poslati putem prijavnog formulara koji možete naći ovde.

Napomene:

CV i motivaciono pismo treba da sadrže linkove ka radovima studenta iz oblasti veb dizajna ili programiranja aplikacija (bilo da su ovi radovi napravljeni u svrhe vežbe ili u neke druge svrhe).

Na razgovor će biti pozvani samo odabrani kandidati.

Za studente koji nemaju smeštaj u Beogradu, za vreme trajanja prakse su obezbeđena 3 mesta u studentskom domu u Beogradu.

Izvor:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije

BE A PART OF THE CHANGE

  • PDF

AIESEC organizacija organizuje događaj pod nazivom "BE A PART OF THE CHANGE" povodom dolaska studenata volontera iz drugih zemalja.

Pozivamo sve zainteresovane studente i profesore fakulteta da dođu i upoznaju ove mlade ljude, saznaju više o njihovoj kulturi i zbog čega su oni odlučili da dođu baš u Srbiju.

Ovim putem će imati mogućnost da saznaju nešto više o volonterskim i stručnim praksama koje sama organizacija nudi. Na ovaj način želimo da povežemo naše studente sa studentima iz drugih zemalja kako bi mogli da razmene iskustva i upoznaju njihove kulture mnogo bolje, način studiranja i sve što ih bude zanimalo.

 Saopštenje

Otvoren drugi konkurs za projekte mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja, Erazmus + KA1

  • PDF

Objavljen drugi poziv za prijavu projekata mobilnosti pojedinaca sa ciljem učenja, za studente i zaposlene na visokoškolskim institucijama (projekti međunarodne kreditne mobilnosti), u okviru Ključne aktivnosti 1 Erazmus+ programa.

Više informacija o samom konkursu pogledajte na sajtu Izvršne agencije.

Konkurs se odnosi na regione i programske zemlje u kojima su preostala sredstva nakon završetka prvog konkursnog roka, koji je trajao do 4. marta 2015. godine.

Preostali budžet za Zapadni Balkan i linkove ka Nacionalnim agencijama, koje su objavile drugi konkurs, možete videti ovde.

Rok za podnošenje projektnih prijava je 24. septembar 2015. godine. 

Više informacija o samom programu Erazmus plus i Ključnoj aktivnosti 1 možete videti ovde, a kontakt listu Erazmus plus koordinatora na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu možete pronaći na sledećem linku:

http://kg.ac.rs/eng/logistic_support.php