Sat20042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

EUROWEB - drugi poziv za stipendije

  • PDF

Opširnije...Otvoren drugi poziv za EUROWEB+ stipendije za studente

U okviru EUROWEB+ projekta (Eramus Mundus akcija 2 program – mreže razmene) raspisan je drugi poziv za stipendije za studente.

EUROWEB je međunarodni projekat akademske mobilnosti koji omogućava studentima iz zemalja Zapadnog Balkana stipendije za usavršavanje na evropskim partnerskim institucijama.

Univerzitet u Kragujevcu nije partnerska institucija u okviru ove mreže za razmenu, pa zainteresovani kandidati za mobilnost mogu aplicirati kroz ciljnu grupu 2 (TG 2).

Zainteresovanim kandidatima sa Univerziteta u Kragujevcu dostupne su stipendije za cele master i doktorske studije.

Više informacija o trajanju mobilnosti možete videti na zvaničnoj internet prezentaciji programa u sekciji Duration and rates/Possible duration per Target Group.

Oblasti: inovacije, kompjutersko i elektro inženjerstvo, finansijsko inženjerstvo, nauke o zaštiti životne sredine

Kandidati biraju željenu instituciju na osnovu akademske ponude EU partnerskih univerziteta: http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/index.php?choice=partners

Rok za prijavu: 24. avgust 2015. godine

Prijava se odvija na adresi:

http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/application/applicant/

Stipendija pokriva troškove školarine, mesečnu novčanu naknadu (1000 evra za master studije, 1500 evra za studente doktorskih studija),  troškove osiguranja, kao i troškove vize i puta.

Više informacija o programu možete videti na:

http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/index.php

Produžen rok za projavu za studentsku letnju stručnu praksu

  • PDF

Opširnije...

Ovog leta studenti završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija imaće mogućnost da obave stručnu praksu u trajanju od mesec dana, a u okviru tri programa Studentske letnje stručne prakse koje sprovodi Univerzitet u Kragujevcu.

1. Rok za prijavu za Studentsku letnju stručnu praksu Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca u ustanovama čiji je osnivač Grad produžen je do četvrtka, 25. juna 2015. godine do 14 časova.

Profil kandidata koji mogu pohađati praksu je proširen, pa za praksu pored studenata završnih godina, mogu konkurisati i kandidati koji su diplomu stekli kalendarske 2014. i 2015. godine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.

( link ka vesti na internet prezentaciji Univerziteta u Kragujevcu: http://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=912);

2. Rok za prijavu za Studentsku letnju stručnu praksu Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za javno zdravlje Kragujevac produžen je do četvrtka, 25. juna 2015. godine do 14 časova.

Profil kandidata koji mogu pohađati praksu je proširen, pa za praksu pored studenata završnih godina, mogu konkurisati i kandidati koji su diplomu stekli kalendarske 2014. i 2015. godine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.

( link ka vesti na internet prezentaciji Univerziteta u Kragujevcu: http://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=913);

3. Rok za prijavu za Studentsku letnju stručnu praksu Univerziteta u Kragujevcu i Kliničkog centra Kragujevac produžen je do četvrtka, 25. juna 2015. godine do 14 časova.

Profil kandidata koji mogu pohađati praksu je proširen, pa za praksu pored studenata završnih godina, mogu konkurisati i kandidati koji su diplomu stekli kalendarske 2014. i 2015. godine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.

(link ka vesti na internet prezentaciji Univerziteta u Kragujevcu: http://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=914).

Poziv za učešće u Danu inovacija

  • PDF

Opširnije...Na Univerzitetu u Kragujevcu 29. juna 2015. godine u okviru IPA projekta ADRIATinn biće održan Dan inovacija.

Nakon uspešno organizovanog prošlogodišnjeg Startap vikenda,  gde su najboljim učesnicima dodeljene vredne nagrade (1. mesto novčana nagrada, 2. i 3. mesto Tesla tablet), nadamo se da ćemo i ove godine u istom duhu i kreativnoj atmosferi uspeti da okupimo studente, istraživače, preduzetnike i druge zainteresovane da predstave svoje inovativne ideje, razmene iskustva, dobiju korisne savete iskusnih stručnjaka i budu ocenjeni od strane stručne komisije.

Da biste prijavili svoje učešće, potrebno je registrovati se na portalu za učesnike http://innovationweekend.kg.ac.rs/index.php/sr/apply i podneti kratak opis svoje ideje prema uputstvu najkasnije 23. juna 2015. Stručna komisija će pregledati sve pristigle aplikacije i najbolje učesnike pozvati da predstave svoje ideje, u vidu kratkih prezentacija, na samom događaju 29. juna 2015. godine.

Najbolji timovi/individualni učesnici imaće priliku da učestvuju na centralnom takmičenju koji će se održati u Portorožu (Slovenija) od 10. do 12. jula 2015. godine a koje će okupiti učesnike iz osam zemalja članica ADRIATinn projekta (Slovenija, Italija, Grčka, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Srbija i Albanija).

Više detalja o samom događaju i načinu prijave možete videti na sajtu: http://innovationweekend.kg.ac.rs/

ADRIATinn projektni tim

HUB Collaborative Center

University of Kragujevac

Sestre Janjić 6

34000 Kragujevac, Srbija

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Tel. +381 34 330 492

Društvo termičara nagrađuje najbolji master rad

  • PDF

Opširnije...Društvo termičara Srbije i Energoprojekt Entel a.d. tradicionalno organizuju Dan energije - Srbija koji se održava u okviru Evropske nedelje održivog razvoja (The EU Sustainable Energy Week - EUSEW).

U okviru ove tradicionalne manifestacije Dan Energije – Srbija, Društvo termičara Srbije dodeljuje nagradu za najbolji master rad. Konkurs je otvoren do 12. juna 2015. godine.

Detalje možete pogledati u prilogu>>>

Konkursi za stručnu praksu u FIAT Chrysler Srbija

  • PDF

Opširnije...U prilogu je konkurs za prijavu studenata master akademskih studija za program stručne prakse, koji se realizuje u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i kompanije Fijat Krajsler Automobili Srbija (FCA), kao i specifikacija mesta za obavljanje prakse.

Konkurs za praksu u FCA Srbija d.o.o. Kragujevac>>>

Specifikacija pozicija>>>


Konkurs za volontere na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u basketu 3 na 3

  • PDF

Opširnije...Univerzitet u Kragujevcu če biti domaćin 2. Evropskog univerzitetskog šampionata u basketu 3 na 3 (studentkinje i studenti) od 23. do 26. jula 2015. godine. Ovaj događaj okupiće preko 35 univerzitetskih reprezentacija u obe konkurencije iz više od 15 zemalja.

Kako ovako veliki projekat iziskuje profesionalnu organizaciju, Univerzitet u Kragujevcu i Univerzitetski sportski savez Kragujevca pozivaju studente da se uključe i prijave na konkurs za 50 volontera na predstojećem prvenstvu. 

Detaljne informacije>>>

Produžen rok za prijavljivanje za "Budi VIP student 2015"

  • PDF

Opširnije...Kompanija Vip mobile u okviru novog koncepta studentskih praksi nudi mogućnost sticanja radnog iskustva u najbrže rastućoj industriji. Ove godine na raspolaganju su četiri različita programa:

Budi Vip student je program koji je namenjen najuspešnijim studentima osnovnih studija fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija.

Budi Vip master program je namenjen najboljim studentima master studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija.

Budi Vip talenat je program koji je namenjen najtalentovanijim mladim ljudima u Srbiji, odnosno stipendistima Fonda za mlade talente.

Budi Vip partner je program koji je namenjen studentima fakulteta koji su strateški partneri kompanije Vip mobile. Pravo učešća imaju studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Detaljne informacije na sajtu jasamvip.rs>>>