Fri19042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

Produžen rok za prijavljivanje: GIS Forum 2015

  • PDF

Opširnije...U Hotelu "M" u Beogradu 2.6.2015. godine biće održana stručna konferencija GIS Forum u organizaciji udruženja GIS centar.

Ove godine na GIS Forumu će biti panel sesija autorskih radova. Autori najboljeg studentskog autorskog rada biće nagrađeni sa 10.000 dinara.

Rad treba da bude napisan u skladu sa uputstvom za pisanje radova.

Rok za prijavljivanje je produžen do 20.5.2015. godine.

Više o tome na sajtu: www.gisforum.rs.

 Poziv_fakultetima_produzen_rok.docx

Lanac znanja - volonterska praksa

  • PDF

Opširnije...Međunarodno udruženje studenata AIESEC, Lokalni komitet Banja Luka, u okviru projekta Lanac znanja, koji je podržan od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, poziva studente zainteresovane za volontersku praksu da kao voditelji radionica za edukaciju mladih u oblasti neformalnog obrazovanja steknu nova iskustva. Projekat čine šestonedeljne radionice “Edukativni trening seminar” i “Projektno planiranje” uz obezbeđenu hranu i smeštaj i plaćanje 50% putnih troškova.

Detaljne informacije>>>

Global Citizen - program internacionalnih volonterskih praksi

  • PDF

Opširnije...Global Citizen je internacionalni program volontiranja namenjen svim mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Ovaj program praksi čini mreža projekata širom sveta koji se bave temama kao što su multikulturalnost, tolerancija, edukacija mladih i širenje svesti o globalnim problemima poput ljudskih prava, edukacije i liderstva.

Rusija, Rumunija, Poljska, Mađarska, Turska, Grčka, Brazil, Indija, Meksiko, Tunis i Egipat neke su od zemalja u kojima možete provesti leto 2015. volontirajući i radeći na svom ličnom usavršavanju. Među mladima u Srbiji praktično iskustvo postalo je neophodno, a sada imate mogućnost da ga putem Global Citizen programa steknete u nevladinim organizacijama, osnovnim i srednjim školama, kao i univerzitetima i letnjim kampovima u brojnim zemljama sveta, i to u trajanju od 6 do 8 nedelja tokom leta.

Detaljne informacije>>>

Opširnije...

Praksa i mogućnost zapošljavanja u kompaniji Coca-Cola Hellenic

  • PDF

Opširnije...Kompanija Coca-Cola Hellenic i ove godine organizuje program letnjih praksi pod nazivom "Coke Summership", za koji je počelo prijavljivanje 15. marta i traje do 4. maja. Program je uspešno lansiran 2013. godine, a osmišljen je kako bi studenti različitih profila mogli da se uključe u specifične zadatke i treninge sa iskusnim menadžerima Coca-Cola Hellenic kompanije.

Kompanija ima otvorene pozicije u sektorima za prodaju, ljudske resurse, marketing i odnose sa javnošću, tako da postoji i mogućnost zapošljavanja.

Detalje pogledajte putem linka>>>

Konkursi za stručnu praksu: FIAT i ABC

  • PDF

Opširnije...Univerzitet u Kragujevcu u saradnji sa kompanijom Fiat Automobili Srbija, odnosno sa Centrom za edukaciju ABC- školom jezika, računara i modernog biznisa sprovodi dva nova konkursa za stručnu praksu studenata.

Rok za prijavu na Konkurs za praksu u kompaniji FAS: 2. mart 2015. godine.

Tekst konkursa FAS možete preuzeti ovde >>>

Rok za prijavu na Konkurs za praksu u Centru za edukaciju ABC: 5. mart 2015. godine.

Tekst konkursa ABC možete preuzeti ovde >>>

GO BACK projekat - stipendiranje obuke u Italiji

  • PDF

TemaSistemi SOpširnije....p.A.  (italijanska kompanija koja se od 1990. godine bavi projektovanjem i proizvodnjom sistema za zaštitu od požara) nudi mladim inženjerima da prođu obuku u italijanskim kompanijama, a zatim da sa stečenim znanjem i u partnerstvu sa tim kompanijama, otvore firme u Srbiji. Obuka, a zatim i preduzetničke aktivnosti odnose se na oblast zaštite od požara.

Detalje, kontakt informacije i linkove možete naći u prilogu:  GO_BACK_info.pdf

Srbija na vezi

  • PDF

Opširnije...Udruženje iSerbia pokrenulo je treći po redu projekat „Srbija na vezi“, u sklopu kojeg je okupljeno preko 40 stručnjaka iz dijaspore, iy preko 60 oblasti nauke, privrede i umetnosti, koji će biti mentori prijavljenim polaznicima u periodu od 6 meseci. Tokom mentorskog rada, svaki polaznik će sa odabranim mentorom proučavati oblast koja ga zanima i unaprediti svoje šanse za razvoj karijere.

Konkurs koji je otvoren do 28. ​f​ebruara.

Više informacija o projektu i prijavljivanju naći ćete na ovom linku:

http://edu.iserbia.rs/polaznici/#.UObNgKw-kfF


Poziv za učešće na Studentskom simpozijumu u Boru

  • PDF

Opširnije...Paralelno sa Internacionalnom majskom konferencijom o strategijskom menadžmentu (http://mksm.sjm06.com/ ) na Borskom jezeru, u periodu od 29. do 31. maja 2015, u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru Univerziteta u Beogradu, tradicionalno će biti održan i Studentski simpozijum.

Studenti osnovnih i master studija ne plaćaju kotizaciju za učešće na Simpozijumu, dok studenti doktorskih studija plaćaju 50% kotizacije.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete kontaktirati  Mariju Savić sa Tehničkog fakulteta u Boru na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Detaljne informacije možete pronaći u prilogu:

Opširnije...

Studentska praksa u kompaniji Tecla Consulting

  • PDF

Opširnije...Konsalting kompanija "Tecla" raspisala je konkurs za tromesečno angažovanje dva studenta master studija u formi studentske prakse. O detaljima ovog programa možete se informisati u prilogu.

 Call_for_Student_Interns.pdf