Thu25042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

Besplatan kurs engleskog jezika

  • PDF

Opširnije...

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu

Konkurs za prijavu na besplatan kurs engleskog jezika (nivo B1)  u CzRK-u

Dragi studenti Univerziteta u Kragujevcu, ako razmišljate o mobilnosti i usavršavanju u inostranstvu ili želite da unapredite svoje jezičke veštine u cilju zapošljavanja,  prijavite se za kurs engleskog jezika u CzRK-u.

Na kurs engleskog jezika mogu se prijaviti:

-          Studenti 3. i 4. godine osnovnih akademskih studija, odnosno 5. i 6. godine integrisanih akademskih studija fakulteta Univerziteta u Kragujevcu

-          Studenti master akademskih studija na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu

-          Studenti prve godine doktorskih studija na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu

-          Diplomci fakulteta Univerziteta u Kragujevcu (diplomirali u 2013. ili 2014. godini)

Za prijavu je potrebno poslati:

-          ime_prezime_broj telefona,

-          fakultet_smer_godina studija, prosečna ocena

-          kopija indeksa ili uverenje da ste redovan student

Prijavu možete poslati  do ponedeljka, 17. novembra 2014.  godine do 12 h na:

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , ili doneti lično u Centar (drugi sprat zgrade Rektorata, između Pravnog i Ekonomskog fakulteta)

Kandidati zainteresovani za kurs engleskog jezika – nivo B1- polagaće ulazni test, kako bi se osiguralo da svi polaznici imaju isti nivo znanja.

Kandidati će biti obavešteni putem mejla i telefona o terminu održavanja testa.

Napomena: Kurs je besplatan. Broj mesta je ograničen.

Nastava će se odvijati u prostorijama Centra, 2 puta nedeljno tokom zimskog semestra.

Na kraju kursa učesnici će polagati završni test i dobiti sertifikat o pohađanju kursa i stečenom nivou znanja engleskog jezika.

Za dodatna pitanja možete nas pozvati na: (034) 300 425 ili nas kontaktirati na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

NOVO - Produžen je rok za prijavu za Startup weekend na Univerzitetu u Kragujevcu

  • PDF

Opširnije...

Rok za prijavu zainteresovanih za učešće na prvom Startup weekend-u u okviru ADRIATinn projekta produžen je do 30.11.2014. godine.

Na Univerzitetu u Kragujevcu u okviru ADRIATinn projekta od 5. do 7. decembra 2014. godine biće održan prvi Start ap vikend.

Projekat ADRIATinn usmeren je na povezivanje akademskog i privrednog sektora kako bi se identifikovale potrebe i mogućnosti za zajedničkom saradnjom, kao i na pružanje podrške razvoju konkurentnosti i tehnoloških kapaciteta malih i srednjih preduzeća jadranske regije kroz stvaranje novih nacionalnih politika i uvođenje inovacija u poslovne procese.

Start ap vikend je jedna od ključnih aktivnosti projekta koja ima za cilj da  okupi pre svega mlade preduzetnike, studente, istraživače, ali i sve ostale zainteresovane sa inovativnom poslovnom idejom, i da im pruži mogućnost da svoj poslovni koncept predstave pred nezavisnom komisijom koju će činiti eksperti iz  različitih oblasti. Nakon izlaganja svih učesnika, komisija će izabrati najbolju ideju čija će realizacija biti finansijski podržana.

Pored toga, učesnici će imati priliku da razmene iskustva, testiraju svoje ideje i budu upoznati sa bitnim aspektima osnivanja novog preduzeća u Srbiji, zaštite intelektualne svojine, nalaženja različitih izvora finansiranja, kao i mogućnostima za konkurisanje za fondove Evropske unije kroz međunarodne projekte.

Više detalja o događaju možete pronaći na veb sajtu: http://www.startupweekend.kg.ac.rs/

IV Međunarodni simpozijum studenata

  • PDF

Opširnije...Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo Kraljevo organizuje IV Međunarodni simpozijum studenata SRMA 2014, na kojem se prezentuju radovi o iskustvima u primeni Bolonjskog principa. Rad može biti delo najviše tri autora i neophodno je da ima mentora. Rok za prijavljivanje je 28.10.2014.

U prilogu su detaljne informacije.

 IV_Medjunarodni_simpozijum_studenata.pdf

NOVO: Aktuelne stipendije i konkursi

  • PDF

Opširnije...

Singa stipendije za doktorske studije u Singapuru - rok: 01. januar 2015>>>

Stipendije za doktrske studije Nanjang tehnickog univerziteta - rok: 30. novembar 2014>>>

Konkurs MInistarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja za studentske kredite i stipendije - rok za prijavu: 31. oktobar 2014>>>

Konkurs MInistarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja za studentske stipendije nadarenim studentima - rok: 10. novembar 2014>>>

Sakura stipendije - rok: 20. oktobar 2014>>>

Stipendije Nemacke sluzbe za akademsku razmenu - DAAD - rok: 15. novembar 2014>>>

Stipendije Westminster univrziteta - rok: 17. oktobar 2014>>>

Stipendije univerziteta Politehniko di Milano - rok: 25. novembar 2014>>>

Stipendije Gejts Fonacije - rok: 03. decembar 2014>>>

Najava za stipendije Svedskog Instituta>>>

Stipendije Vlade Svajcarske - rok: 23. novembar 2014>>>


Konkurs Fondacije dr Zoran Đinđić

  • PDF

Opširnije...Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj dvanaestu godinu za redom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđid. Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija i diplomce koji su diplomu stekli posle 1. januara 2014. godine.

 Konkurs__za_nemacki_program_2014-2015.pdf

Sajam stipendija u Kragujevcu

  • PDF

Opširnije...Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu tradicionalno i ove godine organizuje Sajam stipendija .

Sajam ce biti odrzan u utorak, 14. oktobra 2014. godine, u holu Pravnog fakulteta od 11 do 15 časova.

Na sajmu će biti prisutno 15 izlagača, od kojih će studenti moći da čuju aktuelne informacije o mobilnosti studenata, stipendijama, međunarodno priznatim sertifikatima engleskog jezika i svim drugim pojedinostima koje ih mogu zanimati ukoliko žele da odu na razmenu ili na čitav program master ili doktorskih studija u inostranstvu.

 Najava_VI_Sajam_stipendija.pdf  

Opširnije...

Fond za mlade talente - Konkurs za stipendiranje studija

  • PDF

Opširnije...Ministarstvo omladine i sporta – Fond za mlade talente Vlade Republike Srbije raspisali su

Konkurs za stipendiranje do 800 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2014/15. godinu

Rok za prijavu: 14. novembar 2014. godine

Uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:

•    da su državljani Republike Srbije ili da imaju status izbeglice;

•    da imaju prebivalište u Republici Srbiji, odnosno boravište – za lica koja imaju status izbeglice;

•    da su u školskoj 2014/15. godini upisani u završnu godinu osnovnih akademskih studija ili master akademskih studija ili integrisanih akademskih studija fakulteta i univerziteta čiji je osnivač Republika Srbija;

•    za studente završnih godina osnovnih akademskih studija i integrisanih akademskih studija da im je prosečna ocena najmanje 8,50 u toku prethodnih godina studija, a za studente master akademskih studija da im je prosečna ocena najmanje 8,50 sa osnovnih akademskih studija;

•    da su položili sve ispite sa svih prethodnih godina studija;

•    da nisu navršili 25 godina života - za studente osnovnih akademskih studija, odnosno da nisu navršili 27 godina života - za studente master akademskih studija i studente integrisanih akademskih studija

Informacije o dokumentaciji potrebnoj za prijavu i o načinu prijave videti na: http://www.mos.gov.rs/dositeja/wp-content/uploads/2014/10/Tekst-konkursa-za-studije-u-RS-2014-15-godina.pdf

Studenti koji dobiju stipendiju imaju obavezu da rade u Republici Srbiji najmanje pet godina po završetku studija/školovanja ili da u tom roku najmanje tri godine budu prijavljeni i evidentirani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Studenti koji su dobili stipendiju Fonda ne mogu ponovo dobiti stipendiju Fonda za isti stepen studija.
Broj i visina stipendija koje će se isplatiti za nastavne mesece za školsku 2014/15. godinu biće utvrđeni u zavisnosti od visine sredstava u budžetu Republike Srbije.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem elektronske pošte: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili putem telefona: 011-311-0785 svakog radnog dana u periodu od 9:00 do 12:00 časova. Sve informacije o konkursu biće objavljene na zvaničnoj internet prezentaciji www.mos.gov.rs/dositeja

Kompletan tekst konkursa:  Dositeja_najbolji_studenti_konkurs_2014-15-godina.pdf

Obavezni obrazac za prijavu na konkurs:  obavezni-obrazac-za-konkurisanje-final.doc


Foto konkurs "Reke koje nas spajaju"

  • PDF

Opširnije...Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije otvara foto konkurs pod nazivom "Reke koje nas spajaju". Ovaj konkurs ima za temu fotografisanje reka koje protiču kroz Srbiju i neku od susednih zemalja koje su obuhvaćene programima prekogranične saradnje.

Konkurs će biti otvoren do 24. septembra 2014. godine. Za pobednike su predviđene nagrade, a 30 najbolje ocenjenih fotografija biće prikazano u okviru Četvrte nacionalne konferencije o prekograničnoj saradnji, 26. septembra 2014. godine u Beogradu.

U prilogu su detalji konkursa.

 Foto_konkurs.pdf 

https://www.facebook.com/events/851401231544885/.


Novo - Aktuelne stipendije i konkursi

  • PDF

Opširnije...EPFL program stipendija za postdoktorante za istraživanje u Švajcarskoj: EPFL_Svajcarska.pdf

Program stipendija za studijske boravke u Rusiji:   Rusija_prirodne_nauke_StPeterburg.pdf

Nagradni konkurs “Petar Damjanović”:   Petar_Damjanovic_konkurs.pdf

GREEN FEST konkurs:   GREEN_FEST.pdf

Stipendije Vlade Češke Republike:   Stipendije_Ceske_Republke.pdf

DAAD stipendije Nemačke službe za akademsku razmenu:   DAAD_stipendije_2014.pdf