Fri19042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back O fakultetu Press Clipping

Press Cliping

ComTrade letnja škola programiranja 2010.

  • PDF
Opširnije...Firma ComTrade nastavlja tradiciju dobre prakse i u julu mesecu 2010. godine otvara "EdIT" vrata na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

Opširnije...

Miloš Kojić izabran za dopisnog člana SANU

  • PDF
ImageNa redovnoj Izbornoj skupštini Srpske akademije nauka i umetnosti održanoj 5. novembra 2009. godine izabrano je 26 redovnih članova, 20 dopisnih članova i 13 inostranih članova. Za dopisnog člana SANU iz Odeljenja tehničkih nauka

Opširnije...

Akademski program Sinergija@University i osnivanje kragujevačkog Microsoft Student Tech Club-a

  • PDF
Samo pet dana nakon promocije u New York-u, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu je premijerno za Srbiju predstavljen novi operativni sistem Windows 7.

Opširnije...

ĐELIĆ: Nećemo biti zemlja jeftine radne snage

  • PDF

Image Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče da su univerzitet i znanje oslonac budućeg razvoja Srbije. U datom momentu radna snaga može da bude značajan razlog za dolazak investitora, ali Srbija ne sme da bude zemlja jeftine radne snage - istakao je Đelić.

Opširnije...

Nauka i obrazovanje ključne u razvoju Srbije

  • PDF

Image Potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnologiju Božidar Đelić izjavio je da su univerziteti i znanje jedini mogući oslonac budućeg razvoja Srbije.

"U datom momentu radna snaga može biti značajan razlog za dolazak određenih industrijskih investitora, ali Srbija ne sme da dozvoli da bude zemlja jeftine radne snage", reko je Đelić na javnoj raspravi o Nacrtu strategije naučnog i tehnološkog razvoja Srbije za period od 2009. do 2014. godine na kragujevačkom Univerzitetu.

Opširnije...

Javna rasprava u Kragujevcu

  • PDF
Opširnije...Potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić posetiće u petak, 9. oktobra 2009. godine, Kragujevac. Tom prilikom, Đelić će obići Mašinski fakulet (u periodu od 9 do 10 časova), nakon čega će učestovati na javnoj raspravi Nacrta strategije naučnog i tehnološkog razvoja Srbije za period od 2009. do 2014. godine. Rasprava će se održati u zgradi Rektorata kragujevačkog Univerziteta (Jovana Cvijića bb), sa početkom u 10 časova. 

Opširnije...

Genijalno žensko

  • PDF
ImageSve suve petice u knjižici i desetke u indeksu, 14 republičkih i saveznih nagrada, od kojih 8 prvih, govori 5 jezika, angažovana je kao spoljni saradnik Centra SANU i Microsoft student partner – to je ukratko lična karta dvadesetjednogodišnje devojke.

Opširnije...

Tim sa Mašinskog fakulteta osvojio 2. mesto na svetskom finalu

  • PDF
Image Tim sastavljen od studenata Smera za Informatiku Mašinskog fakulteta iz Kragujevca u sastavu: Veljko Dimović, Vukašin Ćirović, Arso Vukićević i Jelena Crnoglavac sa mentorom Vladimirom Milivojevićem na svetskom finalu

Opširnije...

Ministar nauke ocenjuje da je MFKg jedan od najperspektivnijih naučnih centara u Srbiji

  • PDF
Image Neki od ciljeva su povećanje broja naučnika za 50 odsto do ulaska u EU, četvorostruko uvećanje broja radova koji će biti objavljeni u međunarodnim časopisima, deponovanje bar 200 patenata godišnje, umesto trenutnih 10

Opširnije...

Tim Mašinskog fakulteta pobedio na Imagine Cupu

  • PDF
Opširnije...U Palati Srbija 21. maja održano je lokalno finale Imagine Cupa, najvećeg svetskog takmičenja za studente u upotrebi informacionih tehnologija koje organizuje Microsoft.

Opširnije...