(2010) - Bezbednost prehrambenih proizvoda I kvalitet usluga: uslov za ostvarivanje konkurentnosti

Image 

Naslov: Bezbednost prehrambenih proizvoda I kvalitet usluga: uslov za ostvarivanje konkurentnosti

Tip: Monografija

Urednik: prof. dr Slavko Arsovski

Kvalitet i bezbednost proizvoda postaju sve značajniji faktori konkurentnosti organizacije. S obzirom na strateška opredeljenja Srbije u pogledu jačanja proizvodnje i prerade hrane i usluga, urednik je izvršio izbor i uz pomoć recenzenata i autora pripremio za štampu radove monografskog karaktera, saopštenih na 37. konferenciji o kvalitetu, održanoj u okviru Festivala kvaliteta 2010. godine. Radovi su grupisani u četiri oblasti i to:
1. teorijska razmatranja konkurentnosti,
2. bezbednost prehrambenih proizvoda,
3. kvalitet usluga i
4. kvalitet usluga u turizmu.

Većina radova su interdisciplinarnog karaktera sa prožimanjem aspekata kvaliteta, menadžmenta procesima, bezbednosti prehrambenih proizvoda, zaštite životne sredine. U centru zbivanja je klijent koji mora zadovoljiti svoje potrebe za uslugama na kvalitetan način, uz preduslov da je obezbeđena visoka bezbednost prehrambenih proizvoda primenom FMS i HACCP sistema. Prikazani radovi, pored značajnog teorijskog, uključuju i aplikativni aspekt koji doprinosi rastu konkurentnosti u sektorima proizvodnje i prerade hrane i uslužnom sektoru.