Thu28032024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

Sportske Net - konkurs za praksu

  • PDF

Opširnije...Konkurs za praksu u kompaniji Sportske Net namenjen je studentima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu koji vole sport i sportsko novinarstvo i koje zanima rad u redakciji.

Trajanje programa: 3 meseca

Programom je predviđen rad sa mentorom, fleksibilno radno vreme, kao i pokriveni troškovi puta.

Rok za prijavu za ovaj program je 3. mart 2016. godine.

 Detaljne informacije>>>

Srpska Naučna Televizija traži saradnike

  • PDF

Opširnije...Srpska Naučna Televizija otvara regionalni centar u Kragujevcu (pored već postojećih centara u Beogradu i Novom Sadu) i potrebni su joj saradnici iz redova studenata. Pogledajte plakat za detaljne informacije:

Opširnije...

Stipendije Green Tech WB programa

  • PDF

Opširnije...Raspisan je konkurs za mobilnost u okviru Green Tech WB programa (Erazmus Mundus Akcija 2 program - mreža razmene), koji je namenjen razmeni studenata i zaposlenih između zemalјa EU i zemalјa Zapadnog Balkana. Program je pokriven punim stipendijama koje su finansirane su od strane Evropske komisije.

Univerzitet u Kragujevcu je punopravni parner u ovoj mreži razmene. U okviru ovog poziva zainteresovanim kandidatima sa Univerziteta u Kragujevcu dostupni su sledeći nivoi mobilnosti:
• Razmena na nivou osnovnih studija - 10 meseci
• Master studije - razmena/ceo master program – 12, 18 meseci 
• Doktorske studije – 36 meseci
• Postdoc – razmena – 6 meseci
• Akademsko i administrativno osoblјe – razmena – 1 mesec

Rok za prijavu za ovaj program je 25. mart 2016. godine.

Tekst konkursa>>>

 Documents_for_application_2nd_Call.pdf

 GreenTech_Guidelines_PART1.pdf 

 GreenTech_Guidelines_PART2.pdf 

 GreenTech_Guidelines_PART3.pdf

Stipendije GDi GISDATA

  • PDF

Opširnije...Konkurs za dodelu stipendija u formi edukacije za oblast geografskih informacionih Sistema (GIS)

GDi GISDATA doo Beograd otvara konkurs za dodelu stipendija studentima fakulteta i visokih strukovnih škola. Stipendija podrazumeva edukaciju u oblasti geografskih informacionih sistema (GIS) na vodećoj globalnoj GIS platformi - Esri ArcGIS. Edukacija podrazumeva intenzivan kurs u trajanju od 5 radnih dana nakon koga se organizuje radionica u trajanju od 10 radnih dana. Radionica podrazumeva samostalan ili grupni rad na odabranim studentskim GIS projektima, uz asistenciju instruktora. Pravo učešća imaju svi redovni studenti fakulteta i visokih strukovnih škola čiji je osnivač Republika Srbija.

Svi zainteresovani studenti treba da dostave:

  1. Biografiju
  2. Motivaciono pismo sa jasno iskazanom motivacijom za učenje i rad u oblasti GIS-a
  3. Predlog i koncept idejnog GIS projekta koji bi bio predmet razrade na radionici u okviru edukacije (ne duže od 1 strane A4)

Dokumentacija se dostavlja u elektronskom obliku (Microsoft Word dokument ili PDF dokument) na sledeću e-mail adresu:  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli   sa naznakon “Za konkurs za dodelu stipendija”. Nakon primarne selekcije odabrani kandidati će biti pozvani na intervju.

Rok za podnošenje prijava je 15.02.2016. godine.

Više informacija možete dobiti na sledeće e-mail adrese:

Vojkan Gajović – Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Dušica Srbović – Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Srpska Naučna Televizija organizuje kasting za studente

  • PDF

Opširnije...Studenti Fakulteta inženjerskih nauka koje zanima angažovanje u domenu promocije nauke i sticanje iskustva u medijima mogu se prijaviti na kasting koji organizuje Srpska Naučna Televizija. Cilj kastinga je kreiranje regionalnog tima, koji će se priključiti postojećim centrima u Beogradu i Novom Sadu.

Obrazovni TV kanal ”Srpska Naučna Televizija” (SNT) je prva i jedinstvena u Srbiji neprofitna televizijska stanica, osnovana sa cilјem da nauka i kultura dobiju svoje zasluženo mesto u medijskom prostoru Republike Srbije.  Osnovana je kao projekat udruženja mladih naučnika ”Komitet znanja Srbije” (KoznaS) koje okuplјa mlade akademce, istaknute srpske stručnjake, naučnike i umetnike, vođene istim cilјem i idejom o kreiranju modernog, inovativnog i na promene spremnog društva u Srbiji - društva znanja. Tim ”Srpske Naučne Televizije” čine mladi, ambiciozni i kreativni aktivisti, volonteri i profesionalci, školovani za rad u elektronskim medijima.

Program SNT se može pratiti u TV kablovskom sistemu IPTV ”Telekom Srbija” na 197. kanalu, a uskoro i u okviru sistema drugih kablovskih operatera. Takođe, emisije koje producira SNT reemituju televizijske stanice širom Srbije.

Više informacija na sajtu www.sntv.rs>>>

ili na Youtube kanalu>>>

ili na Facebook-u i Twitter-u.

Kasting će biti organizovan u ponedeljak, 28. decembra 2015. od 12.00 časova u Internet kafeu, na I spratu objekta A Fakulteta inženjerskih nauka.

Za dodatne informacije možete se obratiti regionalnom koordinatoru SNT, Miroslavu Aksentijeviću, putem email-a Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili putem brojeva telefona: 063/620 992, 065/404 6587, 061/212 2301.

CADShop Kragujevac - oglas za zapošljavanje

  • PDF

Opširnije...Kompanija CADShop iz Kragujevca koja se bavi razvojem softvera i web razvojem ima potrebu za angažovanjem Android/iOS Developer-a. 

Tekst konkursa>>>

Studentska praksa u Univerzitetskoj biblioteci

  • PDF

Opširnije...Za ovaj program prakse mogu konkurisati diplomci i studenti master akademskih studija svih fakulteta u okviru Univerziteta u Kragujevcu.

Detaljne informacije>>>

Aktuelne stipendije i konkursi

  • PDF

Opširnije...1. Konkurs za stipendije francuske Vlade za akademsku 2016/17. godinu (rok za prijavu: 9. mart 2016. godine)

Opšte informacije>>>

Kopernik program>>>

Stipendije za doktorske studije>>>

Stipendije za master studije - II nivo>>>

 2. Konkursi Zadužbine Andrejević za objavlјivanje priređenih doktorskih disertacija, magistarskih teza, specijalističkih i naučnih studija i master radova

Konkursi Zadužbine Andrejević>>>